Οι ενότητες 1-4 εστιάζουν στη διαδικασία της Ψηφιακής Αφήγησης ως τρόπο έκφρασης της διαφορετικότητας και προώθησης της συμπερίληψης μέσω δραστηριοτήτων. Θα αποκτήσετε δεξιότητες στην ψηφιακή αφήγηση, θα δείτε παραδείγματα ιστοριών που έχουν μοιραστεί οι άλλοι μαθητές και θα δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία σε πάνω σε θέματα ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η Ενότητα 3 εξετάζει τα βήματα επεξεργασίας της διαδικασίας της Ψηφιακής Αφήγησης για τη δημιουργία της ψηφιακής σας ιστορίας.
Οι δραστηριότητες της ενότητας έχουν σχεδιαστεί για να:
Παιχνίδι αντικειμένων
Φέρτε ένα προσωπικό αντικείμενο από το σπίτι. Πείτε στην τάξη τον λόγο για τον οποίο φέρατε το αντικείμενο και τι σημαίνει για εσάς/πώς σας αντιπροσωπεύει.
Tο πρώτο βήμα για να συνθέσετε την ιστορία σας είναι να συγκεντρώσετε το περιεχόμενο. Το περιεχόμενο αποτελείται από δύο μέρη
1) Οπτικό – είτε εικόνες είτε βίντεο είτε συνδυασμός και των δύο. Αυτό μπορεί να δημιουργηθεί ή να χρησιμοποιηθεί περιεχόμενο χωρίς πνευματικά δικαιώματα.
2) Ηχογράφηση φωνής. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πτυχή μιας ψηφιακής ιστορίας (στην ουσία είναι το σενάριό σας), πάνω στην οποία δομείται ο αφηγηματικός πίνακας.
Μια ψηφιακή ιστορία είναι ένα βίντεο, επομένως χρειάζεστε πρόσβαση σε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Προτείνουμε το WeVideo.com.
Κατά τη διαδικασία επεξεργασίας προσθέτετε τις εικόνες/βίντεο σας όπως επιθυμείτε κατά μήκος της χρονογραμμής, προσθέτοντας τη φωνή σας, η οποία μπορεί να εγγραφεί και σε κινητό τηλέφωνο.)