Modül 1-4, çeşitliliği ifade etmenin ve faaliyetlere katılımı teşvik etmenin bir yolu olarak Dijital Hikaye Anlatıcılığı sürecine odaklanır. Bu modül sayesinde dijital hikaye anlatıcılığı becerileri kazanacak, diğer öğrencilerin paylaştığı hikaye örneklerini görecek ve KAPSAM, REFAH ve Çeşitlilik temalarında kendi hikayenizi yaratacaksınız. Modül 1, Dijital Hikaye Anlatıcılığı sürecinin ilk adımı olan ‘’ Hikaye Çemberi’’ üzerinedir:
Modüldeki aktiviteler aşağıdaki amaçlar doğrultusunda oluşturulmuştur:
Öğrenciler kendileri hakkında üç bilgi yazarlar veya söylerler. Bu bilgilerden bir tanesi doğru olmaz . Diğer öğrenciler hangi bilginin doğru olmadığını tahmin ederler.
İnsanların deneyimlerini ve hikayelerini paylaşabilecekleri basit ve yaratıcılığı teşvik eden yararlı ve kullanışlı bir araçtır.
Kısa (1-2 dakikalık) ve eğitici bir hikaye oluşturmak için çoğunlukla seslendirme yapılır ve sabit görüntüler kullanır. Dijital bir hikaye beş adımda oluşturulur: Hikaye Çemberi, Senaryo Yazımı, Storyboarding, Düzenleme, Geri bildirim.
Hikaye çemberi, hikayenizi paylaşabileceğiniz güvenli bir ortamdır. SOLIS projesi kapsayıcılık, refah ve çeşitlilik üzerinedir. Kişisel bir hikayenizi anlatmanıza yardımcı olabilecek bazı sorular aşağıdaki gibidir?
Kapsayıcılık, refah, çeşitlilik gibi terimler sizin için ne ifade ediyor?
Hayatınızda, kendinizi dahil edilmiş veya dışlanmış hissettiğiniz, kendinizi mutlu veya stresli hissettiğiniz, etrafınızdaki insanlardan farklı hissettiğiniz bir anınız var mı?
Kültürünüze ait (akranlarınızdan farklı olan veya olmayan) hangi gelenekler ve yönler sizin için önemlidir ve neden önemlidir?